Scholen en buitensport als middel

 

Bij Macventure Sports zetten wij avontuurlijke buitensport en outdoor activiteiten in om een impuls te geven aan persoonlijke groei en competentievergroting.
Hierbij is de crux een combinatie van een authentieke ervaring door middel van buitensport- en/of outdoor activiteiten binnen een natuurlijke omgeving. 

Mensen leren door ervaring op te doen. Al deze ervaringen maken onder andere wie we zijn, wat we kunnen maar ook wat we niet denken te kunnen. Het op doen van succeservaringen zijn daarom essentieel om ons zelf te ontwikkelen als mens. 

Juist door deze ervaringen op te doen tijdens niet aller daagse activiteiten en binnen een andere omgeving boor je competenties aan, waar van je misschien nog niet wist dat je deze had. Op deze wijze komen mensen, zowel letterlijk als figuurlijk in beweging. 

Voor scholen kunnen we diverse outdoor activiteiten verzorgen waarbij we buitensport en outdoor inzetten als middel. Hierbij kunnen de activiteiten bestaan uit het op doen van zelfvertrouwen, elkaar beter te leren kennen tijdens de start van het schooljaar, om grenzen te verleggen etc. 

Outdoor Education

Lesgeven buiten de muren van de school 

Leerlingen worden uitgedaagd om zelfstandig en in teamverband outdoor activiteiten uit te voeren. In deze educatieve vorm is veel aandacht voor zelfstandigheid, samenwerken, omgaan met onverwachte situaties, problemen oplossen, stresssituaties en ‘out of the box’ denken. Denk aan activiteiten zoals oriëntatietochten, outdoor sporten en survival skills zoals vuur maken, shelters bouwen en outdoor cooking.

Klassen Camps

Outdoorsportdag

Survival klassendag

in Zwolle of in de Ardennen (Belgie)

Clinics

Longboarden
Adventure race
Bamboe games

Klassen Camps

 

Macventure Sports organiseert uitdagende klassenkampen en werkweken gericht op leren en ontwikkelen door middel van buitensport activiteiten. Hierbij staan verbetering van de sfeer en samenwerking binnen de groep voorop, maar plezier zal zeker niet ontbreken! De activiteiten die wij inzetten zijn het middel om dit doel te bereiken. Waarbij we samen met de school kijken welke activiteiten het beste aansluiten op het gestelde doel.

Naast kampen organiseert Macventure Sports nog diverse andere programma’s voor scholen, survival klassendagen, Outdoor sportdagen en longboard workshop op het schoolplein

Geheel verzorgd en op maat.

Het programma wordt altijd in samenwerking met de school samengesteld zodat de focus van het kamp goed aansluit bij de wensen van de school. Een introductiekamp in de Ardennen voor eerstejaars van een middelbare school is toch echt iets anders dan een werkweek voor een groep hbo studenten die komen ontdekken hoe ze ervarend leren kunnen inzetten als middel om jongeren te ondersteunen in hun ontwikkeling.

Een greep uit de activiteiten die we inzetten tijdens kampen:

Mountainbiken
Kajakken
Klimmen
Abseilen
Longboarden
Gps en kompas tochten
Bivak in het bos
Koken op kampvuur
Team opdrachten

Locaties

Naast onze locatie Camping International in de Ardennen, Belgie. Zijn er ook een aantal andere vaste locaties waar we veel mee samenwerken. Onder andere in Zevenaar, Buitengoed de Panoven.

Heeft u al een locatie in gedachten maar nog wel ondersteuning bij de invulling van het programma nodig? Ons team is flexibel dus we kunnen op heel veel plaatsen onze programma’s verzorgen.

Abseilen in de school? Teambuilding in een park in de buurt? Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.  

Neem contact op met ons voor een nadere kennismaking, het bespreken van uw wensen en een offerte

Outdoorsportdag

Aantal deelnemers : Minimaal 20 leerlingen
Waar: Zwolle: Westerveldsebos, Park de Stadshoeve, Milligerplas en de Ardennen Of op uw locatie.
Duur: dagdeel (2,5 uur)

 Programma:

 Tijdens deze sportdag zullen de leerlingen intens genieten van het buiten zijn. De leerlingen zullen de volgende activiteiten kunnen beleven:

 GPS-speurtocht
Teamspelen
Bamboegames
Survivalhindernissen en touwbaanparcoursen
Abseilen of klimmen (afhankelijk van locatie)
Longboarden

Afhankelijk van uw locatie kan de sportdag ook in en rondom de school plaats vinden. Afhankelijk van verschillende omgevingsfactoren en de gekozen locatie, kunnen we het ideale programma samenstellen.

 Deze dag is in te vullen als dagdeel of als volledige sportdag. 

Neem contact op met ons voor een nadere kennismaking, het bespreken van uw wensen en een offerte!

Survival klassendag in Zwolle of in de Ardennen (Belgie)

Aantal deelnemers: Max +/- 30 leerlingen vanaf 10 jaar
Waar: Zwolle en de Ardennen
Duur: Dagdeel (2,5 uur)

Programma:

Er wordt een spannende tocht gelopen van ongeveer 2,5 kilometer. Tijdens deze tocht door de natuur, die de leerlingen lopen met behulp van een kaart, zullen de leerlingen allerlei uitdagende activiteiten, hindernissen en waterpassages tegenkomen.  Al met al een erg spannende en actieve dag en net even wat anders!

Voorbeelden van mogelijke hindernissen:

Swing-over
Indianenbrug over water
Brugpassage
Junglepad

Deze dag is in te vullen als dagdeel of als volledige sportdag.

Neem contact op met ons voor een nadere kennismaking, het bespreken van uw wensen en een offerte!

Clinics

Longboard Clinic Scholen

Aantal deelnemers: Minimaal 25 leerlingen
Waar: Zwolle: Park de Stadshoeve, Milligerplas Of op uw locatie.
Duur: dagdeel (3 uur)

 

Programma:
Heb jij altijd al willen leren longboarden? Dat kan, tijdens een workshop longboarden van Macventure Sports!
De clinic longboarden is toegankelijk voor iedereen, ook als je nog nooit gelongboard hebt.
Als je al kan longboarden leer tijdens de clinic longboarden nieuwe truukjes en als je nog nooit op een longboard gestaan hebt kun je na de les meer dan je had durven dromen!

Bij Macventure Sports staat veiligheid voorop. Daarom maken wij gebruik van de beste skate materialen die goed onderhouden worden. Bij ons is het dragen van beschermers en een helm verplicht tijdens de lessen. Ook als je al kan skaten.
Bij longboarden hoort vallen.
Zonder vallen kun je niet leren longboarden. Gelukkig hebben we beschermers, helmen en pleisters. De meeste mensen vinden longboarden makkelijker om te leren dan skateboarden.

Leslocatie:
Macventure Sports Skateschool is gevestigd in Zwolle, deze mooie Hanzestad ligt aan de Ijssel in Overijssel. Langs de ijssel kun je perfect longboarden, de glooiende fietspaden zijn ideaal om te leren longboarden. We starten op een rustige parkeerplaats.
Je kunt er ook voor kiezen om de workshop longboarden bij jullie in de buurt te houden, misschien is er wel een mooi verlaten parkeerterrein, schoolplein, park of fietspaden in de buurt waar je zou willen oefenen.

Vanaf 10 km buiten Zwolle worden vervoerskosten berekend.

 

Adventure Race

Maak kennis met de Adventure Race! Een actieve en uitdagende middag in de buitenlucht waarbij je in teams op pad gaat.
De instructeur wijst jullie de weg zodat jullie je volledig kunnen richten op het avontuur. Jullie trotseren in het survivalbos verschillende hindernissen. Jullie klimmen, kruipen, slingeren, alleen of samen, over of door de sloot. Drie uur later komen jullie moe maar voldaan terug.

Eten en drinken
Maak de dag compleet met een heerlijke maaltijd. Denk aan een heerlijk ontbijt, stevige lunch of afsluitende barbecue.

Bamboe Games

Bamboe Bouwen is een grandioze teambuilding activiteit! In korte tijd zet je samen met je collega’s een fantastisch bouwwerk neer welke tot ver in de omtrek te zien zal zijn. Je kunt ook kiezen voor een spannende competitie: welk team bouwt de hoogste toren? Samenwerken, communicatie, rolverdeling, leiding geven en nemen… het komt allemaal aan bod op een ontspannen en ongedwongen wijze.

 Bouw in korte tijd een gigantisch kunstwerk!

  • Bepaal zelf wat jullie gaan bouwen
  • Met hele groep samen of in een spannende competitie
  • Mogelijk op locatie

 

Omschrijving:

Bamboe Bouwen
Bamboe Bouwen, het succesnummer op het gebied van teambuilding!
Samenwerken = samen bouwen en samen toewerken naar de top.
De deelnemers bepalen zelf hoe hoog de toren wordt en hoe deze eruit komt te zien. Wordt het een stabiele toren, een uniek kunstwerk of een piramide van wel 20 meter hoog? Er wordt samen hard gewerkt om de hoogste top te bereiken.
Het bouwwerk, met jullie eigen vlag in de top, zal tot ver in de omtrek te zien zijn!

 

Werken met bamboe
Bamboe is het ideale bouwmateriaal. Het is licht, sterk en veerkrachtig en laat zich makkelijk verwerken. Met bamboe kan in zeer korte tijd een enorm bouwwerk neergezet worden. Om een stevige constructie te kunnen bouwen heb je een aantal basis vormen. Deze vormen kunnen uiteindelijk gestapeld worden of aan elkaar vastgemaakt worden. De basis vormen zijn driehoeken (of piramides) of kubussen maar wel altijd met twee diagonalen per vlak. Inzicht en overleg vormen de basis van jullie bouwwerk!

 

Competitie en teambuilding
De workshop bamboe games kan geheel op maat voor jullie ingevuld worden. Er kan met de hele groep tegelijk gewerkt worden aan het bouwwerk, maar bij grotere gezelschappen kan er ook in sub teams gewerkt worden waarbij uiteindelijk alle delen aan elkaar vastgemaakt moeten worden. Indien gewenst kan een spannend competitie-element toegevoegd worden: de groep wordt verdeeld in sub teams en ieder team bouwt een eigen toren. Welk team heeft binnen de tijd de hoogste toren gebouwd?

Van bamboe toren naar topteam
En dan is het zover: jullie bouwwerk is klaar met als kroon jullie eigen vlag in de top! Het resultaat van jullie inspanning is niet alleen een eyecatcher, maar ook een prachtige metafoor voor de samenwerking binnen jullie team. Rolverdeling, leiding nemen en uit handen durven geven, samenwerken onder tijdsdruk en communicatie zijn enkele maar belangrijke competenties om een goed resultaat te kunnen behalen.

Neem voor alle clinics contact op met ons voor een nadere kennismaking, het bespreken van uw wensen en een offerte!

Are you ready to move out of your comfort zone?